Киселчовския водопад

Той е малък, но красив воден пад с височина около 12 м. Водопадът и реката, на която се намира, са разположени в живописно ждрело, обградено от високи отвесни скали и иглолистни гори.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

 

Дори през летните месеци слънцето не успява да проникне в гората и каньонът е изключително усоен. Бъдете внимателни с влагата, за да избегнете подхлъзване и нараняване..

Повече информация за туристически маршрути по Горното поречие на река Арда, можете да получите и от Туристическо дружество “Крепостта – Могилица”

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

Природна забележителност

В РАЙОНА НА

горното поречие на
р. Арда

GPS КООРДИНАТИ

41.536603, 24.562210

ОТ ГР. СМОЛЯН

на 34,4 км

НАДМ.ВИСОЧИНА

1430 м

как да стигнем до

киселчовският водопад

Ако се движите по пътя Смолян – Арда, малко преди село Могилица трябва да се отклоните вдясно в посока към селата Кремене, Надарци и Киселчово.
Начална точка на пътеката за водопада е остър десен завой, който се намира между долната и горната махала на Киселчово. На този завой можете да паркирате и да тръгнете по черен коларски път покрай реката. След 100 метра се спускате в речното корито и пресичате малката Киселчовска река. Излиза се на широка поляна с няколко стари постройки. До преди десетина години в района се е добивал уран и все още могат да се видят незапечатани минни галерии. Пътеката минава покрай входа на една от тях и след това навлиза в смесена гора, започвайки леко изкачване срещу течението на реката. До водопада се достига след около 20-25 минути приятна разходка в каньона.

ШОФИРАНЕ

За навигация с автомобил може да използвате картите на Google Maps.

ПЕШ

За навигация при пешеходен маршрут може да използвате планинската карта на BGMountains.org.

Моля, имайте предвид, че данните за навигация са от Google Maps и BGMountains, може да съдържат неточности и са предназначени за спомагателно, а не основно средство за ориентация при избор или провеждане на преход.