Четвърто издание на инициативата „Kалендар на община Смолян- 2021 г.“

12 окт., 2021Новини

Успешно приключи и четвъртото издание на инициативата „Календар на община Смолян- 2021 г.“, което стартира през месец февруари т.г. и продължи до 8 октомври. В нея участваха 44 автора, а изпратените от тях снимки са 283.

Жури избра 24-те фотоса, които ще красят календара за 2022 г. Те са дело на: Петър Бостанджиев, Владимир Дамянов, Атанас Малаков, Антония Тоцева, Костадин Кичуков, Георги Гаджев, Виктор Пашов, Рейхан Ферад, Велизар Младенов, Александър Петров, Вероника Орачева, Яни Кокаров, Десислава Игнатова и Христо Чилов.

Община Смолян благодари на тях и на всички, които за четвърта поредна година подкрепиха инициативата. Благодарение на техните снимки красотата на Родопите беше видяна и споделена от хиляди хора.

Целта на инициативата е да се фокусира вниманието към красотата, която ни заобикаля. Идеята е да се покажат местните природни дадености, архитектура, биоразнообразие и забележителности, да се съберат и съхранят в годишния календар за 2022 г.

Фотографиите, участвали в конкурса, стават собственост на Община Смолян с права за отпечатване, публикуване и организиране на изложби. Община Смолян скоро ще представи и готовия календар, който отново ще се продава с благотворителна цел.

С удоволствие Ви представяме 24-те снимки,

които бяха избрани да красят календара на 

Община Смолян за 2022 г. 

Във фейсбук страницата на „Календар на община Смолян-2021 г.“ също може да видите избраните снимки: „Календар на община Смолян – 2021 г.“