К.К. ПАМПОРОВО

Курортен комплекс Пампорово се намира в сърцето на Родопите, на 1650 м. н. в., в подножието на връх Снежанка. Климатът в района се отличава с мека зима с над 240 слънчеви дни, което прави Пампорово най-слънчевият планински курорт в България. Средната годишна температура е 5.5 градуса, а сред най-големите плюсове на курорта е липсата на лавинна опасност. Почти всички ски – писти започват от връх Снежанка (1926 м.). Ски зоната включва общо 37 км. писти за алпийски дисциплини с разнообразна степен на трудност, 25 км. писти за дълго бягане, фън парк с халф-пайп писта, скокове и рейлове, както и множество подходящи места за фрирайд и спускане с шейни. От лятото на 2012 в курорта работи най-новият Велопарк в България с над 30 км. маршрути с различна степен на трудност за начинаещи и напреднали.

Емблематично място за Пампорово е телевизионната кула Снежанка, от чиято панорамна тераса на 2030 метра надморска височина се разкрива невероятна 360 градусова панорама.

Полезна информация за

К.К. ПАМПОРОВО

География

Разположен на 15 км северно от Смолян

Надморска височина

1650 метра

Времето

АccuWeather – Подробна прогноза за времето

Хотели

Средно 72 лв. за хотели с 3 звезди

Как да стигнем до

К.К. ПАМПОРОВО

Разположен е във вътрешността на Родопите на 1650 м надморска височина, в подножието на връх Снежанка. Намира се на територията на Община Смолян и на Община Чепеларе, на разстояние около 220 км от София, 85 км южно от Пловдив, 15 км северно от Смолян и 10 км южно от Чепеларе.

Целогодишно в курорта се провеждат множество спортни и културни събития. Актуална информация за тях и за всичко, което ви интересува, може да получите на интернет адрес: www.pamporovo.me