Горски парк Амзово

Изградена къщичка по дърветата

Горски парк Амзово се намира само на 5 км от гр. Смолян в близост е едноименния резерват  „Амзово“. Паркът е създаден от сдружение “Fun in the mountain“ през 2015 година с идеята за достъпен гостоприемен горски парк близо до града, даващ възможност на малки и големи да прекарат незабравимо време сред спокойствието на родопската природа. В парка са изградени езеро, открито барбекю, горски фитнес, къщички по дърветата за най-малките, чешма, горска детска площадка. А за по-екстремните натури стопаните са изградили въжена градина, която е една от най- трудните, според посетителите. 

Съоръженията не са много, но пък са направени така, че да ви

вземат дъха

Освен голямата въжена градина има и по-малка, която е пригодена за деца над 3 години. За обичащите скоростта и летенето тук е един от най- дългите тролеи 180 м, който вместо с височина изумява със скорост. А за малките и по-плахи посетители има и по-къс тролей, който е 80 м. Тези атракции се предлагат само под контрола на стопаните, които са обучени планинари.

За малките посетители има и къс тролей, който е 80 м.

В центъра на парка е изградена т.н. горска класна стая, която представлява кръгла дървена къща в уникален стил. Черната дъска и старите дървени чинове от времето на нашите баби придават уникалната атмосфера на това горско училище.

Приказка в планината-Автор_Христо Чилов

От информационните табла може да се запознаете с растителния и животински свят

в тази част на Родопите

След това с разходка из парка ще ги видите и на живо, а ако имате късмет и пазите тишина може да се натъкнете и на някой горски обитател.

Животински свят в Горски Парк Амзово

Вижте още снимки в галерия

горски парк амзово

полезна

ИНФОРМАЦИЯ

С кола или пеша, за да си починете или да поспортувате, горски парк “ Амзово “ е притегателно място за много български и чуждестранни туристи. От самия път има и дървена рампа, която улеснява достъпа до парка за детски колички и за хора с двигателни проблеми. До парка се стига и през Пътеката на здравето, която тръгва от Стадион Смолян. Работното време през летния сезон (от юли до септември) е всеки ден, освен когато вали, но винаги проверявайте за актуална информация на Фейсбук профила на парка fun in the mountain !

КАТЕГОРИЯ

Природна забележителност

В РАЙОНА НА

гр. Смолян

GPS КООРДИНАТИ

41.560864, 24.694077

ОТ ГР.СМОЛЯН

5 км

УЕБСАЙТ

ТЕЛЕФОН

098 872 5166

как да стигнем до

горски парк амзово

До парка се стига през Пътеката на здравето, която тръгва от Стадион Смолян. С автомобил може да използвате асфалтовия път от Смолян към селата Турян и Пещера. 

ШОФИРАНЕ

За навигация с автомобил може да използвате картите на Google Maps.

ПЕШ

За навигация при пешеходен маршрут може да използвате планинската карта на BGMountains.org.

Моля, имайте предвид, че данните за навигация са от Google Maps и BGMountains, може да съдържат неточности и са предназначени за спомагателно, а не основно средство за ориентация при избор или провеждане на преход.